Behangklaar stucen

Vraag direct naar de mogelijkheden voor behangklaar stucen

Neem contact met ons op. Wij reageren zo snelmogelijk!

Wilt u behangen in uw woning? Kies voor behangklaar stucen. Na het aanbrengen van dit stucwerk kunt u direct starten met behangen. Naast behangklaar stucen kunt onze professionals ook inschakelen voor behang- en schilderwerkzaamheden. Vraag vandaag nog een offerte aan via onze website.

behangklaar stucen

Veel gestelde vragen

Kan ik over tegels heen stucen?

Wist u dat er stucwerk (stuc) over bestaand tegelwerk kan worden aangebracht? Maar is een badkamer stucen goedkoper dan tegelen? Als u badkamertegels op de muren of vloeren heeft en u wilt deze graag laten vervangen voor prachtig strak stucwerk, dan hoeft u deze niet altijd te verwijderen. Als het bestaande tegelwerk goed vastzit, kunnen de tegels met een speciale primer laag worden behandeld zodat het nieuwe stucwerk een goede hechting krijgt. Dit scheelt u aanzienlijk veel tijd aan sloopwerk en kunt u de badkamer binnen een korte tijd weer in gebruik nemen.

Correcte werkvolgorde

Ten eerste is het belangrijk dat alle ruimtes die beschermt moeten worden voor het stucwerk (zoals kozijnen etc.) binnen het werkgebied goed afgeplakt worden. Dit om vervuiling te voorkomen tijdens het stucen of voorstrijken. Na het afplakken dienen de muren te worden voorzien van een voorstrijk laag. Dit wordt gedaan zodat het aan te brengen cementmortellaag beter kan hechten aan de ondergrond. Vervolgens wordt de cementmortellaag aangebracht en wordt deze in een vlak en waterpas- structuur gemaakt. Ten slotte worden de ruimtes schoon en netjes achter gelaten.

Wat is behangklaar stucen?

Dit is een methode van stucen waarbij een dunne laag stucwerk op de muren en plafonds wordt aangebracht als basis voor het behangen. Dit in tegenstelling tot sausklaar stucen, waarbij een dikkere laag stucwerk wordt aangebracht die direct geschilderd kan worden zonder extra voorbereiding. De dunne laag van behangklaar stucen heeft als functie om ongelijkheden en oneffenheid op te vullen en de muren glad te maken voor de toepassing van behang. Het is een goede oplossing voor wanden die niet vlak zijn, of beschadigd, omdat het een goede ondergrond voor behangen creëert. De dikte van de stuclaag voor behangklaar stucen is vaak ongeveer 2 tot 3 mm dik.

Nieuwbouw behangklaar laten stucen

In een nieuwbouwwoning kan behangklaar stucen een goede keuze zijn voor de afwerking van de muren en plafonds. Aangezien nieuwbouwwoningen vaak al een goede ondergrond hebben en niet veel oneffenheden vertonen, kan behangklaar stucen worden gebruikt als basis voor het behangen. Dit zorgt voor een glad oppervlak waarop behang eenvoudig kan worden aangebracht. Ook als er specifieke eisen zijn voor het gewicht van het stucwerk, zoals in historische gebouwen, kan behangklaar stucen een oplossing bieden omdat dit lichter stucwerk is. Het is wel aan te raden om ons te raadplegen voor specifieke eisen van uw project.

Stappenplan behangklaar stucen

De stappen voor behangklaar stucen zijn:

  1. Voorbereiding: De wanden of plafonds worden eerst ontdaan van eventuele oude verf of behang. De oppervlakken worden gereinigd en geschuurd zodat het stucwerk goed kan hechten.

  2. Reparatie: Eventuele scheuren, gaatjes of oneffenheden worden opgevuld.

  3. Aanbrengen van het stucwerk: De stukadoor brengt een dunne laag stucwerk aan op de wanden of plafonds. Het stucwerk wordt egaal aangebracht en op gelijk niveau gebracht.

  4. Uitharding: Het stucwerk laten uitharden voordat het behangen kan beginnen. Dit kan enkele uren of enkele dagen duren, afhankelijk van de gebruikte specie soort.

Contact

Heeft u vragen over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch en via WhatsApp zijn wij bereikbaar op 06-48229554. Natuurlijk kunt u ook mailen naar info@spackspuitwerken.nl. Adres: Diepenhorstlaan 2, 2288 EW in Rijswijk (geen bezoekadres).

Bel ons