Latex spuiten? 

Vraag direct naar de mogelijkheden voor latex spuiten

Neem contact met ons op. Wij reageren zo snelmogelijk!

Latex spuiten is een efficiënte en snelle manier om grote oppervlakken te renoveren. De techniek maakt gebruik van een spuitpistool dat een dunne laag latex op het oppervlak aanbrengt, waardoor het oppervlak een perfect glad afgewerkte uitstraling krijgt. Dit maakt het een populaire keuze voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Voordelen van latex spuiten

Een van de grootste voordelen van latex spuiten is de snelheid waarmee grote oppervlakken kunnen worden behandeld. Dankzij het speciale spuitpistool kan er snel en efficiënt een dunne laag latex op het oppervlak worden aangebracht. Hierdoor kunnen grote oppervlakken in een korte tijd worden gedaan, waardoor de totale doorlooptijd van een project kan worden verkort.

Daarnaast is latex spuiten ook een zeer schone manier van werken. Doordat er geen grote hoeveelheden stof of rommel ontstaat. Dit maakt het een ideale oplossing voor projecten waar hygiëne of schoonmaak een belangrijke rol speelt, zoals in ziekenhuizen of scholen.

Tot slot, is latex spuiten een zeer flexibele techniek. Latex kan worden gebruikt op een breed scala van ondergronden, zoals beton, gips, metaal en hout. Dit maakt het een veelzijdige oplossing voor een groot aantal toepassingen, van nieuwbouwprojecten tot renovaties in bestaande gebouwen.

 

Veel gestelde vragen

Voordelen van spackspuitwerken

De voordelen die spackspuitwerk met zich meebrengen hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

Spackspuiten is goedkoper dan traditioneel stucwerk.
– Het kan meteen in de desbetreffende kleur gespoten worden.
– Spackspuitwerk geeft u wand of plafond een structuur naar u keuze.

Wat zijn precies de kosten?

Op de meeste stukadoor of spuitwerkzaamheden in of rondom een bestaande nieuwbouwwoning zal er door de stukadoor een btw-tarief worden berekend van 21%. Uiteraard tikt dit lekker aan op de berekende vierkante meter prijs. Echter als uw woning
(ook nieuwbouw) ouder is dan 2 jaar zal dit BTW-tarief zakken naar 9%. Hierdoor bespaart u honderden euro’s op de spuitklus. Dit lage btw-tarief is geldig op zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten van de stukadoor of spackspuiter. Deze btw-verlaging voor stucwerk verschilt van het 9% btw-tarief op de arbeidskosten bij de renovatie en oudere herstel woningen (dus geen nieuwbouw).
Wij bieden al jarenlang kwalitatief hoogstaand spackspuitwerk tegen een uiterst betaalbare m2 prijs.

Welke voorbereidingen moeten worden gedaan?

Als u de muur van uw woning wilt laten spackspuiten dan is de voorbereiding erg belangrijk. De voorbereiding bestaat namelijk uit 2 belangrijke aspecten: het afplakken van de ruimte en het voorbehandelen van de ondergrond.

Kunnen ondergronden ook gespoten worden?

De ondergrond voor het spuiten van spack moet stof en vetvrij worden gemaakt. Daarbij hoort deze ondergrond vlak te zijn, zodat er geen hobbels en kuilen kunnen ontstaan na het spuiten van spack. Als de ondergrond wel vlak is maar er zijn bijvoorbeeld losse verflagen aanwezig, dan is het belangrijk toch een voorstrijkmiddel te gaan gebruiken.
Het aanbrengen van een spacklaag is vrij dun dus een vlakke en gladde ondergrond is hiervoor wel vereist. Kleine beschadigingen en oneffenheden worden wel door de eerste meslaag weggewerkt maar grote gaten helaas niet. Als uw muur of plafond flink beschadigd is, dan zal de stucadoor deze eerst opnieuw moeten uitvlakken en egaliseren met nieuw stucwerk. Als u last heeft van nicotineaanslag, roet, vocht, of andere vlekken in uw muren en plafonds dan zal de stucadoor deze eerst moeten voorbehandelen met een primer zodat deze vlekken niet meer zichtbaar zullen worden door de het nieuwe spackspuitwerk.

Nieuwbouw of bestaande bouw?

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht en wilt u de muren graag glad houden, dan is een spuitpleister een van de goedkoopste oplossingen. Een spuitpleister kan prima worden aangebracht op behangklare muren en is per m2 een stuk voordeliger dan het traditionele stucwerk. In een nieuwbouwhuis hoeft er niet altijd dik gestuct te worden. Bij nieuwbouwwoningen is een laagje van 2mm voldoende om de muren glad en strak te krijgen. Doormiddel van spuitpleister aan te brengen met een machine gaat het stuc proces sneller en behaald de stucadoor meer vierkante meters per dag. De prijzen per m2 beginnen al vanaf 8 euro en zijn dus een stuk voordeliger. Nadat de muren glad gemaakt worden met een spuitpleister, kunt u ervoor kiezen om zelf te het verf werk te verrichten of de stucadoor te laten spuiten met latexverf. Spuiten van latex is altijd mooier en voordeliger dan verf aan te brengen met een roller.

Verschil tussen latex spuiten en spackspuiten

Latex spuiten en spackspuiten komt vrijwel op hetzelfde neer. Ook brengt het beide dezelfde voordelen met zich mee. Het enige verschil tussen latex spuiten en spackspuiten is de afwerking van de ondergrond waarop het wordt aangebracht. Wanneer er latex wordt aangebracht op een muur met bijv. putjes of lichte scheuren, dan is dat zichtbaar aangezien latex glad wordt afgewerkt. Bij spackspuiten is die niet het geval aangezien uw muur of plafond afgewerkt kan worden met grove korrel.

 

latex spuiten

Contact

Heeft u vragen over latex spuiten of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch en via WhatsApp zijn wij bereikbaar op 06-48229554. Natuurlijk kunt u ook mailen naar info@spackspuitwerken.nl. Adres: Diepenhorstlaan 2, 2288 EW in Rijswijk (geen bezoekadres).

 

Bel ons