Spackspuiten? 

Vraag direct naar de mogelijkheden voor spackspuiten

Neem contact met ons op. Wij reageren zo snelmogelijk!

Wilt u uw muren of plafonds laten spackspuiten? Kies dan voor Spackspuitwerken. Ons team van professionals is gespecialiseerd in onder andere spackspuiten, latex spuiten, schilderen en stucen. Voor elk project hebben wij de juiste professionals die direct inzetbaar zijn. Heeft u dus een klus die u snel afgerond wilt hebben? Vraag dan direct een offerte aan voor spackspuiten bij Spackspuitwerken!

Wat is spackspuiten?

Als u meer wilt weten over spackspuiten, is het goed om te weten wat er precies bij komt kijken. Tijdens het proces wordt er met een spuitmachine op hoge druk pleisterwerk aangebracht op muren en plafonds met een fijne of grove korrel. Spackspuitwerk wordt  gebruikelijk aangebracht in twee lagen: de meslaag en afkorrellaag, waarbij de ondergrond glad en wit moet zijn. Dit proces is bruikbaar voor verschillende ondergronden zoals beton, gipsplaten etc.

Veel gestelde vragen

Voordelen van spackspuitwerken

De voordelen die spackspuitwerk met zich meebrengen hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

– Spackspuiten is goedkoper dan traditioneel stucwerk.
– Het kan meteen in de desbetreffende kleur gespoten worden.
– Spackspuitwerk geeft u wand of plafond een structuur naar u keuze.

Wat zijn precies de kosten?

Op de meeste stukadoor of spuitwerkzaamheden in of rondom een bestaande nieuwbouwwoning zal er door de stukadoor een btw-tarief worden berekend van 21%. Uiteraard tikt dit lekker aan op de berekende vierkante meter prijs. Echter als uw woning
(ook nieuwbouw) ouder is dan 2 jaar zal dit BTW-tarief zakken naar 9%. Hierdoor bespaart u honderden euro’s op de spuitklus. Dit lage btw-tarief is geldig op zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten van de stukadoor of spackspuiter. Deze btw-verlaging voor stucwerk verschilt van het 9% btw-tarief op de arbeidskosten bij de renovatie en oudere herstel woningen (dus geen nieuwbouw).
Wij bieden al jarenlang kwalitatief hoogstaand spackspuitwerk tegen een uiterst betaalbare m2 prijs.

Welke voorbereidingen moeten worden gedaan?

Als u de muur van uw woning wilt laten spackspuiten dan is de voorbereiding erg belangrijk. De voorbereiding bestaat namelijk uit 2 belangrijke aspecten: het afplakken van de ruimte en het voorbehandelen van de ondergrond.

Kunnen ondergronden ook gespoten worden?

De ondergrond voor het spuiten van spack moet stof en vetvrij worden gemaakt. Daarbij hoort deze ondergrond vlak te zijn, zodat er geen hobbels en kuilen kunnen ontstaan na het spuiten van spack. Als de ondergrond wel vlak is maar er zijn bijvoorbeeld losse verflagen aanwezig, dan is het belangrijk toch een voorstrijkmiddel te gaan gebruiken.
Het aanbrengen van een spacklaag is vrij dun dus een vlakke en gladde ondergrond is hiervoor wel vereist. Kleine beschadigingen en oneffenheden worden wel door de eerste meslaag weggewerkt maar grote gaten helaas niet. Als uw muur of plafond flink beschadigd is, dan zal de stucadoor deze eerst opnieuw moeten uitvlakken en egaliseren met nieuw stucwerk. Als u last heeft van nicotineaanslag, roet, vocht, of andere vlekken in uw muren en plafonds dan zal de stucadoor deze eerst moeten voorbehandelen met een primer zodat deze vlekken niet meer zichtbaar zullen worden door de het nieuwe spackspuitwerk.

Nieuwbouw of bestaande bouw?

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht en wilt u de muren graag glad houden, dan is een spuitpleister een van de goedkoopste oplossingen. Een spuitpleister kan prima worden aangebracht op behangklare muren en is per m2 een stuk voordeliger dan het traditionele stucwerk. In een nieuwbouwhuis hoeft er niet altijd dik gestuct te worden. Bij nieuwbouwwoningen is een laagje van 2mm voldoende om de muren glad en strak te krijgen. Doormiddel van spuitpleister aan te brengen met een machine gaat het stuc proces sneller en behaald de stucadoor meer vierkante meters per dag. De prijzen per m2 beginnen al vanaf 8 euro en zijn dus een stuk voordeliger. Nadat de muren glad gemaakt worden met een spuitpleister, kunt u ervoor kiezen om zelf te het verf werk te verrichten of de stucadoor te laten spuiten met latexverf. Spuiten van latex is altijd mooier en voordeliger dan verf aan te brengen met een roller.

In kleur spackspuiten?

Spackspuitwerk kan je in verschillende korrelgrootte laten aanbrengen door een spackspuiter. Zo kan je de structuur van de korrel laten variëren van grof naar een fijne korrel. Als de ondergrond niet helemaal egaal en vlak is, kan je beter kiezen voor een wat grovere korrelstructuur. Op deze manier zal je de oneffenheden van de ondergrond niet meer terugzien en lijken deze vlak van structuur. Zijn de muren en plafonds (vaak in een nieuwbouwwoning) vlak en recht dan kun je kiezen voor een fijne korrelstructuur. Een fijne korrelgrootte wordt vaak op betonmuren, oud stucwerk of gibo muren toegepast. Wij raden u dan ook altijd aan de spackspuiter vooraf een proef stukje te laten spuiten, zodat u wordt verzekerd van de juiste korrelstructuur.

Spackspuiten

Waarom spackspuiten?

Spuitwerk is de meest efficiënte en effectieve manier om muren en plafonds te spuiten. Het is snel, kosteneffectief en laat een gladde afwerking achter. Gespoten pleisterwerk heeft ook een goede hechting, wat betekent dat het op vrijwel elke ondergrond hecht en niet snel barst of scheurt.

Dus als u op zoek bent naar een efficiënte en kosteneffectieve manier om muren of plafonds te spackspuiten, dan zijn de spuitwerk diensten van Spackspuitwerken precies wat u nodig heeft! Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte en laat ons ervaren team van professionals uw klus snel en gemakkelijk klaren.

Spackspuiten meslaag & afkorrellaag

De eerste laag van het spackspuitwerk, wordt ook wel de meslaag genoemd. De meslaag vormt de basis van het spackwerk. Om te kunnen spacken moet de ondergrond geheel egaal en wit zijn zodat de tweede laag goed aanhecht. Vervolgens wordt de afkorrellaag aangebracht, dit is tevens de eindlaag en eindafwerking. Dit is de laag die zichtbaar is waarbij de korrelgrootte bepaald kan worden. Zo kan er gekozen worden voor fijne korrel en grove korrel.

Spackspuiten muur & plafonds

Zowel de muren als plafonds kunnen wij voor u spacken met onze spackspuitmachine en dat al vaak binnen 1 dag (afhankelijk van het aantal m2). Wanneer u wenst dat de afkorrellaag glad is, dan moet de ondergrond natuurlijk egaal zijn. Mocht dit niet het geval zijn? Ook dan kunnen wij uw muren en plafonds spackspuiten, maar dan zal eindafwerking bestaan uit grove korrel.

Contact

Heeft u vragen over spackspuiten of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch en via WhatsApp zijn wij bereikbaar op 06-48229554. Natuurlijk kunt u ook mailen naar info@spackspuitwerken.nl. Adres: Diepenhorstlaan 2, 2288 EW in Rijswijk (geen bezoekadres).

Bel ons