Spackspuitwerk? 

Vraag direct naar de mogelijkheden voor spackspuitwerk

Neem contact met ons op. Wij reageren zo snelmogelijk!

Spackspuitwerk laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf? Schakel Spackspuitwerken in! Wij dé specialisten op het gebied van spackspuitwerk. Met jarenlange ervaring kunnen wij vaak binnen één dag al de klus klaren. Vandaag de dag zien we ook dat er steeds vaker wordt gekozen voor het spacken van muren en plafonds binnen woningen. Vraag vandaag nog een offerte aan voor spackspuit werkzaamheden.

Voordelen van spackspuitwerk

Spackspuitwerk is voordeliger in tegenstelling tot traditioneel stucwerk. Dit komt omdat wij gebruik maken van een spackspuitmachine waardoor wij het spackspuitwerk vaak snel kunnen aanbrengen. Dit bespaart u dus een hoop geld, tijd en rotzooi in huis. Vraag dus vandaag nog een offerte aan via onze website.

Veel gestelde vragen

Voordelen van spackspuitwerken
De voordelen die spackspuitwerk met zich meebrengen hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

Spackspuiten is goedkoper dan traditioneel stucwerk.
– Het kan meteen in de desbetreffende kleur gespoten worden.
– Spackspuitwerk geeft u wand of plafond een structuur naar u keuze.

Wat zijn precies de kosten?
Op de meeste stukadoor of spuitwerkzaamheden in of rondom een bestaande nieuwbouwwoning zal er door de stukadoor een btw-tarief worden berekend van 21%. Uiteraard tikt dit lekker aan op de berekende vierkante meter prijs. Echter als uw woning
(ook nieuwbouw) ouder is dan 2 jaar zal dit BTW-tarief zakken naar 9%. Hierdoor bespaart u honderden euro’s op de spuitklus. Dit lage btw-tarief is geldig op zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten van de stukadoor of spackspuiter. Deze btw-verlaging voor stucwerk verschilt van het 9% btw-tarief op de arbeidskosten bij de renovatie en oudere herstel woningen (dus geen nieuwbouw).
Wij bieden al jarenlang kwalitatief hoogstaand spackspuitwerk tegen een uiterst betaalbare m2 prijs.
Welke voorbereidingen moeten worden gedaan?
Als u de muur van uw woning wilt laten spackspuiten dan is de voorbereiding erg belangrijk. De voorbereiding bestaat namelijk uit 2 belangrijke aspecten: het afplakken van de ruimte en het voorbehandelen van de ondergrond.
Kunnen ondergronden ook gespoten worden?
De ondergrond voor het spuiten van spack moet stof en vetvrij worden gemaakt. Daarbij hoort deze ondergrond vlak te zijn, zodat er geen hobbels en kuilen kunnen ontstaan na het spuiten van spack. Als de ondergrond wel vlak is maar er zijn bijvoorbeeld losse verflagen aanwezig, dan is het belangrijk toch een voorstrijkmiddel te gaan gebruiken.
Het aanbrengen van een spacklaag is vrij dun dus een vlakke en gladde ondergrond is hiervoor wel vereist. Kleine beschadigingen en oneffenheden worden wel door de eerste meslaag weggewerkt maar grote gaten helaas niet. Als uw muur of plafond flink beschadigd is, dan zal de stucadoor deze eerst opnieuw moeten uitvlakken en egaliseren met nieuw stucwerk. Als u last heeft van nicotineaanslag, roet, vocht, of andere vlekken in uw muren en plafonds dan zal de stucadoor deze eerst moeten voorbehandelen met een primer zodat deze vlekken niet meer zichtbaar zullen worden door de het nieuwe spackspuitwerk.
Nieuwbouw of bestaande bouw?
Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht en wilt u de muren graag glad houden, dan is een spuitpleister een van de goedkoopste oplossingen. Een spuitpleister kan prima worden aangebracht op behangklare muren en is per m2 een stuk voordeliger dan het traditionele stucwerk. In een nieuwbouwhuis hoeft er niet altijd dik gestuct te worden. Bij nieuwbouwwoningen is een laagje van 2mm voldoende om de muren glad en strak te krijgen. Doormiddel van spuitpleister aan te brengen met een machine gaat het stuc proces sneller en behaald de stucadoor meer vierkante meters per dag. De prijzen per m2 beginnen al vanaf 8 euro en zijn dus een stuk voordeliger. Nadat de muren glad gemaakt worden met een spuitpleister, kunt u ervoor kiezen om zelf te het verf werk te verrichten of de stucadoor te laten spuiten met latexverf. Spuiten van latex is altijd mooier en voordeliger dan verf aan te brengen met een roller.

Spackspuitwerk bestaat uit twee lagen

Om direct aan de slag te kunnen gaan met het spackspuitwerk, dient u altijd eerst de ondergrond te controleren op oneffenheden. Bijna alle ondergronden zijn vaak geschikt voor het spackspuiten. Bij het spacken van uw muren en plafonds worden er twee lagen aangebracht. De eerste laag is een dunne laag, waarbij de oneffenheden worden weggewerkt. Hierna brengen we de tweede laag die de textuur vormt.

Woning renoveren? Kies voor spackspuitwerk

Spackspuitwerken is een efficiënte en snelle manier om grote oppervlakken te renoveren. Met de moderne technieken van vandaag kunnen er perfecte gladde oppervlakken worden gemaakt, zonder dat er grote hoeveelheden stof of rommel ontstaan. Dit maakt het een ideale oplossing voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Spackspuitwerk kan snel worden aangebracht

Een van de grootste voordelen van spackspuitwerken is de snelheid waarmee grote oppervlakken kunnen worden behandeld. Dankzij onze spackspuitmachine kan er snel en efficiënt een dunne laag op het oppervlak worden aangebracht. Hierdoor kunnen grote oppervlakken in een korte tijd worden gedaan, waardoor het project al vaak binnen een aantal uren kan worden afgehandeld.

Op verschillende ondergronden toepasbaar

Spackspuitwerken een zeer flexibele techniek. Spacken kan worden toegepast op een breed scala van ondergronden, zoals beton, gips, metaal en hout. Dit maakt het een veelzijdige oplossing voor een groot aantal toepassingen, van nieuwbouwprojecten tot renovaties in bestaande gebouwen.

Spackspuitwerk herstellen?

Spackspuitwerk kan in sommige gevallen worden hersteld, afhankelijk van de omvang en de ernst van de schade. Kleine beschadigingen, zoals krassen of kleine gaatjes, kunnen vaak worden opgevuld.

Voor grotere beschadigingen, zoals scheuren of afbladderend spack, kan het noodzakelijk zijn om een groter gedeelte van het spackspuitwerk te verwijderen en opnieuw aan te brengen. Dit kan in een kleinere of grotere extensie gebeuren, afhankelijk van de grootte van de beschadiging.

Het is altijd aan te raden om ons bedrijf te raadplegen, in plaats van zelf te proberen herstellen, een foutieve reparatie kan leiden tot grotere problemen of een slechte afwerking.

Contact

Heeft u vragen over spackspuitwerken of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch en via WhatsApp zijn wij bereikbaar op 06-48229554. Natuurlijk kunt u ook mailen naar info@spackspuitwerken.nl. Adres: Diepenhorstlaan 2, 2288 EW in Rijswijk (geen bezoekadres).

Bel ons