Stucen? 

Vraag direct naar de mogelijkheden voor stucen

Neem contact met ons op. Wij reageren zo snelmogelijk!

Als u wilt dat uw muren en plafonds in uw nieuwbouw- of renovatie huis er mooi en afgewerkt uitzien, dan is stucen een goede oplossing om de waarde van uw woning te verhogen. Het biedt veel mogelijkheden. Bent u benieuwd naar hoe het proces in zijn werk gaat en hoe u uw woning op een kosteneffectieve manier kunt laten stucen? Kies dan voor Spackspuitwerken! Wij hebben een team van professionele stukadoors die de klus snel en professioneel kunnen klaren. Vraag direct een offerte aan voor stucen.

stucen

Veel gestelde vragen

Kan ik over tegels heen stucen?

Wist u dat er stucwerk (stuc) over bestaand tegelwerk kan worden aangebracht? Maar is een badkamer stucen goedkoper dan tegelen? Als u badkamertegels op de muren of vloeren heeft en u wilt deze graag laten vervangen voor prachtig strak stucwerk, dan hoeft u deze niet altijd te verwijderen. Als het bestaande tegelwerk goed vastzit, kunnen de tegels met een speciale primer laag worden behandeld zodat het nieuwe stucwerk een goede hechting krijgt. Dit scheelt u aanzienlijk veel tijd aan sloopwerk en kunt u de badkamer binnen een korte tijd weer in gebruik nemen.

Correcte werkvolgorde

Ten eerste is het belangrijk dat alle ruimtes die beschermt moeten worden voor het stucwerk (zoals kozijnen etc.) binnen het werkgebied goed afgeplakt worden. Dit om vervuiling te voorkomen tijdens het stucen of voorstrijken. Na het afplakken dienen de muren te worden voorzien van een voorstrijk laag. Dit wordt gedaan zodat het aan te brengen cementmortellaag beter kan hechten aan de ondergrond. Vervolgens wordt de cementmortellaag aangebracht en wordt deze in een vlak en waterpas- structuur gemaakt. Ten slotte worden de ruimtes schoon en netjes achter gelaten.

Kosten voor stucen

Het bepalen van de kosten voor stucwerk wordt gewoonlijk gedaan op basis van de oppervlakte. De tarieven voor stukadoren kunnen per m2 variëren en zijn sterk afhankelijk van het soort ondergrond. Het stucen van wanden of plafonds is een zware taak en het is belangrijk om rekening te houden met de kosten die hiermee gepaard gaan. Het grootste deel van de kosten kan echter door de consument zelf worden bepaald.

Er is een optie om te besparen op de kosten door het stucwerk zelf uit te voeren, maar houd er rekening mee dat dit veel inspanning en vaardigheid vereist. Voor een optimaal eindresultaat, wordt het aangeraden om een erkende stukadoor in te huren.

Hoe gaan wij aan de slag met stucen?

Het stucen van een oppervlak is een proces dat meestal in enkele stappen verloopt:

  1. Voorbereiding: Voordat er begonnen wordt met stucen, moeten de wanden en plafonds eerst worden gereinigd en ontdaan van eventuele oude verflagen of behang. Als er scheuren, gaten of oneffenheden in het oppervlak aanwezig zijn, worden deze eerst opgevuld en gladgestreken.
  2. Aanbrengen van een onderlaag: Als voorbereiding op het stucen, wordt er een dunne laag specie (gebonden kalkzand of cement) op het oppervlak aangebracht. Dit dient als basis voor de stuclaag en maakt de wanden of plafonds vlakker.

     

  3. Aanbrengen van de stuclaag: De stuclaag wordt met een spatel of spuitpistool op het oppervlak aangebracht. De stukadoor past hierbij verschillende technieken toe, afhankelijk van het gewenste eindresultaat (glad, gekorreld, etc.).

     

  4. Afwerken: Nadat de stuclaag is aangebracht, wordt het oppervlak gladgestreken en afgewerkt. Indien gewenst, kan de stuclaag worden afgewerkt met een kleur of structuur naar keuze. Hierna is het stucwerk klaar voor gebruik en kunt u uw muren of plafonds gaan behangen of schilderen.

Contact

Heeft u vragen over stucen of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch en via WhatsApp zijn wij bereikbaar op 06-48229554. Natuurlijk kunt u ook mailen naar info@spackspuitwerken.nl. Adres: Diepenhorstlaan 2, 2288 EW in Rijswijk (geen bezoekadres).

Bel ons