Stukadoor nodig?

Vraag direct naar de mogelijkheden voor een stukadoor

Neem contact met ons op. Wij reageren zo snelmogelijk!

Stukadoor nodig? Dan bent u bij Spackspuitwerken aan het juiste adres. Wij zijn uw specialisten in stucen, spackspuiten, latex spuiten en schilderen. Door onze jarenlange ervaring en team van tientallen vakmannen, zijn wij direct inzetbaar voor iedere klus. Wilt u uw woning snel gestuct hebben zonder omkijken en dat vaak al binnen 1-2 dagen? Neem dan direct contact met ons op. Natuurlijk kunt u ook een vrijblijvende offerte aanvragen!

Soorten stucwerk

Er zijn verschillende soorten manieren van stucen. De meest voorkomende zijn sausklaar stucen en behangklaar stucen. Behangklaar stucen en sausklaar stucen zijn twee verschillende methoden van stucen. Behangklaar stucen is een dunne laag stucwerk die wordt aangebracht voor het behangen van de muren. Sausklaar stucen is een dikkere laag stucwerk die direct geschilderd kan worden. Beide methodes hebben hun eigen voordelen, het is belangrijk om met de stukadoor te overleggen welke methode het beste past bij uw project.

Veel gestelde vragen

Voordelen van spackspuitwerken

De voordelen die spackspuitwerk met zich meebrengen hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

– Spackspuiten is goedkoper dan traditioneel stucwerk.
– Het kan meteen in de desbetreffende kleur gespoten worden.
– Spackspuitwerk geeft u wand of plafond een structuur naar u keuze.

Wat zijn precies de kosten?

Op de meeste stukadoor of spuitwerkzaamheden in of rondom een bestaande nieuwbouwwoning zal er door de stukadoor een btw-tarief worden berekend van 21%. Uiteraard tikt dit lekker aan op de berekende vierkante meter prijs. Echter als uw woning
(ook nieuwbouw) ouder is dan 2 jaar zal dit BTW-tarief zakken naar 9%. Hierdoor bespaart u honderden euro’s op de spuitklus. Dit lage btw-tarief is geldig op zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten van de stukadoor of spackspuiter. Deze btw-verlaging voor stucwerk verschilt van het 9% btw-tarief op de arbeidskosten bij de renovatie en oudere herstel woningen (dus geen nieuwbouw).
Wij bieden al jarenlang kwalitatief hoogstaand spackspuitwerk tegen een uiterst betaalbare m2 prijs.

Welke voorbereidingen moeten worden gedaan?

Als u de muur van uw woning wilt laten spackspuiten dan is de voorbereiding erg belangrijk. De voorbereiding bestaat namelijk uit 2 belangrijke aspecten: het afplakken van de ruimte en het voorbehandelen van de ondergrond.

Kunnen ondergronden ook gespoten worden?

De ondergrond voor het spuiten van spack moet stof en vetvrij worden gemaakt. Daarbij hoort deze ondergrond vlak te zijn, zodat er geen hobbels en kuilen kunnen ontstaan na het spuiten van spack. Als de ondergrond wel vlak is maar er zijn bijvoorbeeld losse verflagen aanwezig, dan is het belangrijk toch een voorstrijkmiddel te gaan gebruiken.
Het aanbrengen van een spacklaag is vrij dun dus een vlakke en gladde ondergrond is hiervoor wel vereist. Kleine beschadigingen en oneffenheden worden wel door de eerste meslaag weggewerkt maar grote gaten helaas niet. Als uw muur of plafond flink beschadigd is, dan zal de stucadoor deze eerst opnieuw moeten uitvlakken en egaliseren met nieuw stucwerk. Als u last heeft van nicotineaanslag, roet, vocht, of andere vlekken in uw muren en plafonds dan zal de stucadoor deze eerst moeten voorbehandelen met een primer zodat deze vlekken niet meer zichtbaar zullen worden door de het nieuwe spackspuitwerk.

Nieuwbouw of bestaande bouw?

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht en wilt u de muren graag glad houden, dan is een spuitpleister een van de goedkoopste oplossingen. Een spuitpleister kan prima worden aangebracht op behangklare muren en is per m2 een stuk voordeliger dan het traditionele stucwerk. In een nieuwbouwhuis hoeft er niet altijd dik gestuct te worden. Bij nieuwbouwwoningen is een laagje van 2mm voldoende om de muren glad en strak te krijgen. Doormiddel van spuitpleister aan te brengen met een machine gaat het stuc proces sneller en behaald de stucadoor meer vierkante meters per dag. De prijzen per m2 beginnen al vanaf 8 euro en zijn dus een stuk voordeliger. Nadat de muren glad gemaakt worden met een spuitpleister, kunt u ervoor kiezen om zelf te het verf werk te verrichten of de stucadoor te laten spuiten met latexverf. Spuiten van latex is altijd mooier en voordeliger dan verf aan te brengen met een roller.

Professionele stukadoor inschakelen

Als u op zoek bent naar een professionele afwerking van uw muren en plafonds, dan is het inhuren van een stukadoor de beste keuze. Een stukadoor is een ervaren professional die beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en gereedschappen/materialen om uw wanden en plafonds efficiënt en van hoge kwaliteit af te werken.

Een van de grootste voordelen van het inhuren van een stukadoor is dat ze vaak een stuk sneller kunnen werken dan wanneer u dit zelf zou doen. Hierdoor kan uw project in een kortere tijdspanne worden afgerond en kunt u sneller gaan genieten van een fraai eindresultaat. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat de stuclaag op juiste manier wordt aangebracht en voldoet aan de eisen.

Een professionele stukadoor kan ook eventuele gebreken of oneffenheden in de wanden of plafonds opsporen en deze repareren voordat de stuclaag wordt aangebracht. Dit zorgt voor een steviger basis en een langer meegaand eindresultaat.

Daarnaast kunt u bij een stucadoor terecht voor advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste kleur of structuur van de stuclaag, zodat u zeker bent van een eindresultaat dat aansluit bij uw wensen.

stukadoor

Kosten van een stukadoor bij Spackspuitwerken

De kosten voor het inhuren van een stukadoor variëren en zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van het project, soort stucwerk en de locatie. Gemiddeld kan een stukadoor €20 tot €35 per m2 rekenen. Houd er wel rekening mee dat in deze prijs niet alleen de arbeidskosten zijn meegerekend, maar ook de kosten voor materialen, voorbereiding en eventuele reparaties zijn inbegrepen.

Het is belangrijk om te onthouden dat stucwerk een investering is voor de lange termijn. Goedkopere prijzen kunnen gepaard gaan met minder kwaliteit. Het is daarom aan te raden om meerdere offertes aan te vragen en deze goed te vergelijken voordat u een beslissing neemt. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt.

Contact

Heeft u vragen over een stukadoor of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch en via WhatsApp zijn wij bereikbaar op 06-48229554. Natuurlijk kunt u ook mailen naar info@spackspuitwerken.nl. Adres: Diepenhorstlaan 2, 2288 EW in Rijswijk (geen bezoekadres).

Bel ons